Föräldracoachning

Varför föräldracoachning?

Det finns nästan lika många skäl för dig som är förälder att skaffa dig en coach som det finns föräldrar. Alla har vi vår egna styrkor, våra egna utmaningar och framförallt våra egna föräldrar. Vi har alla unika erfarenheter och uppväxter som på ett eller annat sätt präglat oss som personer och som formar oss till de föräldrar vi är idag. Att vara förälder är dessutom stundtals riktigt svårt; osäkerheten är stor, självtilliten ibland låg och frågorna många. Och just när man tror att man knäckt koden så blir barnet äldre. Att vara förälder är att vara ena halvan av en relation som ständigt måste byta skepnad och tänja sig.
Kanske känner du igen dig i:

  • Knepiga vardagssituationer som upprepar sig? T.ex. ständig dragkamp kring skärmtid eller läxor med din tween?
  • En önskan om att bli mer autentisk i ditt föräldraskap och våga lita mer på dig själv?
  • Barnen varannan vecka, eller ensam i föräldrarollen?
  • Stunder då du är mindre nöjd med din föräldrainsats, men du vet inte riktigt varför det blir som det blir eller hur du kan förändra?
Just för att föräldrarollen kanske är både den roligaste och den svåraste roll vi ikläder oss kan du ibland behöva någon som skapar ett utrymme för dig att fundera kring hur du vill vara som förälder, vad du vill åstadkomma för dina barn, påminner dig om dina styrkor och hjälper dig komma vidare när det känns som du står i en återvändsgränd.

Otroligt värdefullt för mig som ensamstående förälder. Har fått med mig bra verktyg som hjälper mig framåt i mitt föräldraskap. – Noora Garcia om föräldracoachning

Föräldracoachning passar alla föräldrar, oavsett barnens ålder och oavsett vilken levnadssituation du befinner dig i. Kort och gott handlar coachning om dig och vad du vill åstadkomma med ditt föräldraskap.

Välj mellan ett mer utvecklande paket där du utforskar din föräldrarroll på djupet eller enstaka coachingtillfällen där du hittar nya perspektiv på särskilt utmanade situationer.

Paket och priser

Utveckla ditt föräldraskap

I detta paket utforskar du först ditt nuläge utifrån föräldrarollen och även de personliga egenskaper som gör dig till dig. Detta steg ger dig nya perspektiv och självinsikter som du kan ha nytta även i andra situationer än i rollen som förälder. Här kombineras personlig utveckling med dina förhoppningar om vad du vill åstadkomma för dina barn.

6 tillfällen fördelade på 5-8 månader. Välj mellan digitala eller fysiska träffar.

  • Samtal 1 – Ditt föräldraskap idag. Nulägesanalys med utgångspunkt i föräldraskapets olika delar såsom förväntningar på barnet, känslomässig tillgänglighet, relation mellan syskon, eget välbefinnande mm.
  • Samtal 2 – Du är den bästa föräldern till ditt barn. Medvetengörande av de styrkor och värderingar som präglar ditt föräldraskap.
  • Samtal 3 – Ditt föräldraskap imorgon. Målsättning utifrån vad du vill förändra och uppnå som förälder. Kanske identifierar du några besvärliga situationer som du vill förändra, eller att du vill fördjupa relationen mellan dig och ditt barn? Du formulerar det mål som känns angeläget för dig.
  • Samtal 4-6 – Du är på väg. Genom att utforma konkreta handlingar förflyttar du dig mot ditt mål och blir ännu mer den föräldern du vill vara.

Pris: 5.300 kr

Påbyggnadspaket 3 gånger

Påbyggnadspaket för dig som vill fortsätta arbetet mot dina mål, eller vill flytta fokus till något nytt. Tre tillfällen fördelade på 2-5 månader.

Pris 2.490 kr

Situationscoaching – 1 timme

Är varje morgon en kamp mot klockan, eller blir det ständigt tjafs kring tiden då din tonåring ska vara hemma? Känns middagen som ett krig eller blir det alltid bråk om skärmtiden? Utforska de stunder som känns allra mest utmanande och hitta konkreta beteende som kan lösa upp situationen.

1 timme 950 kr

Situationscoaching – 30 min

I coachning kommer du mycket längre än du tror på kort tid. Har du ett dilemma som du vill bolla och dessutom aldrig testat coachning är detta alternativ perfekt. Du får själv känna kraften i coachning och landar garanterat i nya insikter om hur du kan ta dig an ditt problem. Helt enkelt en kortare variant av timmescoachningen.

30 minuter 500 kr


Ta ett första kliv reda nu!

Du kan börja din utveckling redan nu. Börja reflektera över din föräldraroll med nedanstående mall.
Blev du nyfiken eller vill du prata vidare om dina insikter efter att du använt mallen?
Låt oss höras, så hittar vi ett upplägg som passar dig. Maila mig på alexandra@katong.se eller ring 070 314 00 92.

 

Följ mig som Din Föräldracoach på Instagram