Varför finns havetochberget.se?

Havet och Berget är tänkt att vara en oas för dig som vill verka, växa och vila. Oftast växlar vi mellan dessa lägen; vi kan inte alltid växa eller vara i personlig utveckling och vi kan heller inte alltid verka. Vi måste också vila emellanåt.

Tanken är att du här ska hitta verktyg, kurser och redskap för att vara i alla dessa tre lägen.

Havet och Berget drivs av Alexandra Nord som äger Katong AB.


Vem är jag?

Det finns mycket som intresserar mig, men bland det som fångar min lust och uppmärksamhet allra mest finns självledarskap, välmående och personlig utveckling.

Jag älskar att få tillägna mig kunskap, krydda det med sammanhang, erfarenheter och perspektiv, och sedan erbjuda det till andra. Att få stimulera och stödja utveckling och lärande hos andra är bland det mest givande som finns, oavsett om det görs i det enskilda mötet eller i större grupper och sammanhang. Och just därför startade jag Havet och Berget! Här samlar jag verktyg, råd, tips och kunskap inom personlig utveckling och effektivitet, så att du kan hitta det och använda det själv.

Givet att jag är data-och systemvetare har jag haft många olika och utvecklande roller inom IT; från IT-säkerhetsansvarig till IT-projektledare och agil produktägare. Efter ca 15 år i arbetslivet insåg jag att min verkliga passion och styrka ligger i att skapa relationer med och utveckla andra människor. Jag återvände till skolbänken, ändrade inriktning och har sedan dess arbetet brett inom HR. Bland annat har jag arbetat med övergripande HR- processer, IT- rekrytering, utbildning, personalansvar och medarbetar- och ledarskapsutveckling. Jag är också diplomerad coach och utbildad mindfulnessinstruktör.

Vill du veta mer om mig finns det på LinkedIn. Eller så tar vi en kopp kaffe och ser vad vi har gemensamt?


Varför heter siten just Havet och Berget?

Både havet och berget är metaforer som används inom meditation.

Från djupen i haven, under ytan, kan vi lära oss att vi också har en plats av stillhet och lugn. Det spelar inom roll om havets yta är spegelblank eller om vinden piskar upp enorma vågor; vattnet under ytan är fortfarande trankilt, oberört och fridfullt.

Från berget kan vi lära oss att vi också är grundade och stabila, orubbliga i oss själva, oavsett vad som pågår omkring oss. Det spelar ingen roll för berget om solen värmer dess sidor från en blå himmel eller om snön täcker det. Berget tar vädrets växlingar med jämnmod, på samma sätt som vi kan ta oss an livets med- och motgångar.