Varför finns havetochberget.se?

Havet och Berget är tänkt att vara en oas för dig som vill verka, växa och vila. En plats för dig som vill utvecklas, reflektera, finna nya insikter men också när du behöver återhämtning. Oftast växlar vi mellan dessa lägen; vi kan inte alltid växa eller vara i utveckling och vi kan heller inte alltid verka. Vi måste också vila emellanåt.

Tanken är att du här ska hitta verktyg och redskap för att vara i alla dessa tre lägen.

Havet och Berget drivs av Alexandra Nord.

Mer om Alexandra

Alexandra har en bakgrund inom både HR och IT. Under 15 år var hon verksam inom bank, finans och FinTech. Roller som IT-projektledare och agil produktägare innebar verksamhetsnära problemlösning med förståelse för kundens behov.

Längs vägen växte intresset för människor och relationer vilket ledde till att hon på senare tid arbetat brett inom HR och har erfarenhet av bl.a. förändringsledning, lönesättning, medarbetarutveckling, rekrytering, employer branding och learning & development. Roller som HR-ansvarig på ett produktbolag samt gruppchef & HR-specialist har gett henne en bredd inom HR och ett djup inom ledarskap och medarbetarnära arbete.

En stor passion (utöver att läsa fantasy och sci-fi och äta laktrits i mängder) är medarbetar- och ledarskapsutveckling, både individuellt och i gruppsammanhang. Som diplomerad coach (ICF) är hon förtrogen med vilken kraft som frigörs när inre motivation förenas med självinsikt och självledarskap. Alexandra är också certifierad mindfulnessinstruktör.

Varför Havet och berget?

Både havet och berget är liknelser som används inom meditation.

Från djupen i haven, under ytan, kan vi lära oss att vi också har en plats av stillhet och lugn. Det spelar ingen roll om havets yta är spegelblank eller om vinden piskar upp enorma vågor; vattnet under ytan är fortfarande stilla, oberört och lugnt.

Från berget kan vi lära oss att vi också är grundade och stabila, orubbliga i oss själva, oavsett vad som pågår omkring oss. Det spelar ingen roll för berget om solen värmer dess sidor från en blå himmel eller om snön täcker det. Berget tar vädrets växlingar med jämnmod, på samma sätt som vi kan ta oss an livets med- och motgångar.