Äg din inkorg

Känner du dig ibland övermannad och orkeslös när du öppnar mailen? Då kan dessa knep hjälpa dig!

Några snabba tips för att inte bli övermannad av din e-post:
  • När du svarar på e-post blir det lätt så att du arbetar enligt någon annans prioritering eller agenda. Våga sänka din servicegrad genom att avsätta särskilda tider under dagen för att behandla din mail. Då fastnar du inte lika lätt i att evigt titta i inkorgen, och det blir lättare att ha tid för att göra det som var viktigast för dig.
  • Stäng av alla notiser på din dator för inkommande mail. Det kostar tid och energi att ständigt bli avbruten av rutor med text och kuvert som blinkar. Och är det brådskande eller livsviktigt så får de kanske ringa istället?
  • Om ett mail tar länge än två minuter att svara på eller utföra, skapa istället en to-do av det. Sedan prioriterar du det mot allt annat som redan ligger på din to-do. Det gör det lättare att ha kvar fokus på det som du arbetar, vilket i sin tur ökar din produktivitet.
  • Skriv en e-postregel så att mail som har dig på CC kommer till en egen mapp. Då kan du scanna av dem vid tillfälle och de ligger inte och upptar din energi i inkorgen.