Meditation – känslomässigt självledarskap

Känslomässigt självledarskap

10 minuter

Denna meditation syftar till att stärka ditt självledarskap och bekräfta din medfödda förmåga att leva med, hantera och njuta av dina känslor på ett konstruktivt sätt.

Så här gör du

  • Inled denna meditation med att hitta en lugn plats. Ta några andetag i din egen takt och låt kroppen bli lite stilla.
  • Läs följande rader, antingen tyst eller högt för dig själv. Begrunda varje mening. Låt meningen landa i dig och var uppmärksam på tankarna varje mening skapar.

Jag litar på min förmåga att bära mina känslor. Jag kan vara i dem. Jag kan låta dem rymmas i mig, även när det gör ont. Jag är inte rädd för dem även när de känns tunga och svåra att umgås med.

Jag accepterar alla mina känslor. Även de jag skäms för, eller önskar bort. Jag har rätt till mina känslor och att jag känner dem säger inget om mig som person.

Jag litar på att livet innehåller alla känslor. Alla känslor kommer och går, såväl glädje som sorg. Det som känns nu kommer inte alltid att känns så.

Jag litar på att mina känslor kan vägleda mig, samtidigt som jag kommer ihåg att de inte är sanningar. Jag har inte rätt enkom för att det känns som att jag har det.

Jag allena är ansvarig för hur jag väljer att agera på mina känslor.

  • Fundera nu på en symbol, en bild, en färg eller något annat som du skulle kunna förknippa med din förmåga till känslomässigt självledarskap. Något som rymmer innebörden av ovanstående meningar och som känns tydligt och meningsfullt för dig. Befäst detta genom att måla upp en bild i ditt inre av denna symbol.
  • Påminn dig själv om att du när som helst kan plocka fram din symbol för att minnas och nyttja din känslomässiga styrka och kontroll.
  • Avsluta med några ytterligare andetag i din egen takt.